PrireditvePrireditve

Šentjakobsko gledališče Ljubljana

1 + 1 GRATIS s SPAR plus kartico

PrireditvePrireditve

Sparova predstava meseca: Idealen soprog (komedija)

V Idealnem soprogu je Wilde z vso svojo elokvenco in šarmom, a tudi z ironijo in sarkazmom, upodobil javno in skrito podobo visoke angleške družbe v pozni viktorijanski dobi. Trije osrednji moški liki, ambiciozni in po družbenem uspehu hlepeči Robert Chiltern, postarani, čemerni, a duhovito kritični lord Caversham in njegov dandyjevski in bonvivanski sin vikont Arthur Goring, so tri podobe samega Wilda. Nasproti stojijo trije ženski liki: lejdi Chiltern, ženska z nedosegljivimi moralnimi načeli, ki v soprogu Robertu ne vidi človeka iz mesa in krvi, tem veči deal, izsiljevalska gospa Cheveley, ki je moralna načela zamenjala za goljufije in spletke, ter Robertova mlajša sestra, Mabel, najstniška upornica, ki se iz toge družbene etikete rešuje s preziranjem pravil in z razmišljanjem o drugačni bodočnosti. Ob njih srečamo še nekaj likov iz visoke angleške družbe, gostobesedno lejdi Markby, nezadovoljeni in opravljivi lejdi Basildon in gospo Marchmont ter spakljivega anglofilskega francoskega diplomata vikonta de Nanjaca.

In kot se za vsako dobro komedijo spodobi, je Robert Chiltern kljub mladostnemu prestopku rešen, gospa Cheveley osramočena, lord Goring in Mabel Chiltern pa se bosta poročila, saj sta v svoji drugačnosti nadvse primerna za uspešno erotično zvezo.

Režijski koncept Dejana Spasiča je Idealnega soproga z nekaj posegi v strukturo Wildovega besedila in z mislijo, da je komedija namenjena občinstvu, ki so mu viktorijanski rituali dokaj tuji in oddaljeni, spremenila v aktualizirano živahno in zabavno pripoved o tistem, kar že od nekdaj poganja človeški rod: erotika in politika, ki rajata z roko v roki ne samo v resničnem življenju, ampak tudi v dramatiki.

Avtor: Oscar Wilde                                       
Prevod: Milan Dekleva                               
Priredba, režija, scenografija in izbor glasbe: Dejan Spasić
Lektorica: Živa Čebulj

Foto: Arhiv ŠGL, foto Bor Slana

Komedija v štirih dejanjih je delo irskega pisatelja Oscarja Wilda in je obvezno čtivo na maturi iz angleščine.

Ponudba Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Idealen soprog
14. 5. 2019 ob 19.30
1 + 1 GRATIS Redne cene si oglejte TUKAJ.

 

 

 

1 + 1 GRATIS pomeni, da ob nakupu ene vstopnice po redni ceni drugo vstopnico za isto ceno prejmete brezplačno. Ob nakupu ene vstopnice prejmete GRATIS tudi drugo vstopnico enake vrednosti. Popusti se ne seštevajo z drugimi morebitnimi akcijami in ugodnostmi.

 

Predstave

Ponudba Popust s SPAR plus kartico
Na vse predstave    20 % 


Ponudbe veljajo ob predložitvi SPAR plus kartice na prodajnem mestu Šentjakobskega gledališča. Možen je nakup največ dveh vstopnic hkrati. Popust ne velja za nakup darilnih bonov, abonmajev, koncerte, novoletno predstavo in posebne predstave ter se ne sešteva z ostalimi popusti in akcijami.

 

 

 

Imetniki SPAR plus kartice lahko koristijo 20 % popust ob predložitvi SPAR plus kartice le na blagajni/prodajnem mestu Šentjakobskega gledališča. Popust ne velja za nakup darilnih bonov, vstopnic za dobrodelne predstave, abonente, koncerte in posebne predstave ter se ne sešteva z ostalimi popusti in akcijami. Popust se ne sešteva z ostalimi popusti in akcijami, uveljavlja se lahko le na redne cene vstopnic.

Seznam aktualnih predstav preverite TUKAJ >>
 

Šentjakobsko gledališče Ljubljana
Blagajna: Krekov trg 2
1000 Ljubljana
Blagajna: 01 43 33 012 (pon-čet med 17 in 18 uro) 


Uprava ŠGL: Vodnikov trg 5
1000 Ljubljana
Uprava: 01 231 28 60  (pon-pet med 9 in 15 uro)
od pon do čet med 9 in 15 uro
petek od 9 do 13 ure

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

Šentjakobsko gledališče Ljubljana

Šentjakobsko gledališče Ljubljana, Blagajna, Krekov trg 2, 1000 Ljubljana

Uprava ŠGL, Vodnikov trg 5, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Email 2 Klikni tukaj
Telefon Blagajna 01 43 33 012 (pon-čet med 17 in 18 uro)
Telefon 2 Uprava 01 231 28 60 (pon-pet med 9 in 15 uro)
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.