PrireditvePrireditve

Festival Ljubljana - Veliki akademski državni Bolšoj teater iz Rusije

10 % popust s SPAR plus kartico

PrireditvePrireditve

Festival Ljubljana, v središču vaših doživetij!

Sodelovanje Akademskega državnega Bolšoj teatra iz Rusije in Festivala Ljubljana sega v leto 2002, ko je pod dirigentsko taktirko Fuata Macujeva z baletno predstavo Giselle slavnostno začel takratni 50. Ljubljana Festival. Letos bo z obsežnim gostovanjem ponovno obogatil poletni repertoar.

Znana ruska gledališka, operna in baletna hiša se ponaša z bogato zgodovino, ki sega v leto 1776, primat pa si je zagotovila po oktobrski revoluciji. Beseda bolšoj v ruskem jeziku pomeni velik ali velika. Je eden glavnih simbolov ruske države in njene kulture, saj je veliko prispevala k zgodovini uprizarjanja ruske umetnosti. Na njenem repertoarju je ruska operno-baletna klasika, vključno z 20. stoletjem, pa tudi dela iz svetovne glasbene zakladnice. Prizadeva si zadovoljiti povpraševanje družbe po klasičnih delih in spodbujati umetniški razvoj nadarjenih znotraj svojih izobraževalnih okvirov, prav tako pa želi ruski publiki predstaviti številne svetovno znane umetnike.

Balet in opera

Na Festivalu Ljubljana bo znamenito gledališče gostovalo julija, ko bodo na sporedu dve ponovitvi baleta A. Hačaturjana Spartak, 6. in 7. julija, ter dve ponovitvi opere Pikova dama P. I. Čajkovskega, 9. in 10. julija 2020.

Preživite poletje v prijetnem ambientu, v objemu kulture in se prepustite izpovedni moči Velikega akademskega državnega Bolšoj teatera iz Rusije.

Ponudba Popust s SPAR plus kartico

A. Hačaturjan - Spartak, balet
Cankarjev dom, 6. in 7. julija 2020 ob 20. uri

P. I. Čajkovski – Pikova dama, opera
Cankarjev dom, 9. in 10. julija 2020 ob 20. uri
10 %

 

 

 

Ugodnosti se ne seštevajo in ne veljajo skupaj z drugimi morebitnimi akcijami in popusti.

Znameniti upor sužnjev

Zgodba Spartaka sega v leto 74 pred našim štetjem in postavlja v ospredje tračanskega sužnja, ki je vodil enega izmed najbolj znamenitih uporov sužnjev v Rimskem cesarstvu. Balet je bil krstno uprizorjen leta 1956 v takratnem Leningradu (danes St. Peterburg) v izvedbi baletnega ansambla Gledališča Kirov (zdaj Marijino gledališče), toda šele priredba koreografa in libretista Jurija Grigoroviča iz leta 1968 ga je ponesla v svet. Strastna patološko-tiranska tragedija z glasbo, ki združuje tako lirično razpoloženje kot močne, energične poteze, danes navdušuje obiskovalce in velja za zaščitni znak moskovskega Bolšoj teatra. Hačaturjanova bogata orkestracija vključuje sodobne prijeme in je prežeta z duhom in melodičnim bogastvom skladateljeve rodne Armenije.

Velika skrivnost

Gostovanje bo vključevalo tudi stalnico ruskega opernega repertoarja Pikovo damo, katere libreto je nastal po zgodbi Aleksandra S. Puškina. Herman, mladi častnik, je obseden z idejo, da bi odkril grofičino skrivnost »treh kart«, s čimer bi pridobil premoženje in s tem Lizo prevzel zaročencu Jeleckemu. Njegova vztrajnost pri iskanju skrivnosti sčasoma povzroči, da izgubi vse, celo življenje. Na sceni bodo v naslovnih vlogah nastopili izvrstni umetniki moskovskega Bolšoj teatra pod taktirko Tugana Sokijeva. Sokijev je eden izmed najuspešnejših dirigentov svoje generacije, ki je od leta 2014 umetniški vodja in šef dirigent orkestra Akademskega državnega Bolšoj teatra iz Rusije.

Vstopnice za vse koncerte lahko s SPAR plus kartico kupite 10 % ceneje na blagajni Križank in prek spleta na strani Eventima. Za nakup prek spleta vpišite promocijsko kodo SPAR10. Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami ter ne veljajo na dan prireditve.

Za več informacij pišete na blagajna@ljubljanafestival.si ali pokličite   01 241 60 00.

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

Festival Ljubljana

Festival Ljubljana, Trg francoske revolucije 1, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon +386 (0)1/241 60 00
Facebook Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.