Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Vikend v Pragi!

10 % popust s SPAR plus kartico

Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Vikend v Pragi!

Pragi že stoletja pravijo Zlato mesto ali mesto tisočerih zvonikov. Sijajna gotska arhitektura, zasanjana nabrežja reke Vltave, ki jim je postavil zvočni spomenik slavni skladatelj Smetana, veličastni Hradčani, kjer je pustil svoj pečat tudi naš mojster Plečnik in romantične uličice starega mesta in Male Strane pritegnejo množice turistov iz vsega sveta. Turizem je v tej deželi turističnih presežkov znova v polnem zamahu in dostopen vsem, ki so željni potovanj in doživetij. Pestra in dostopna kulinarična ponudba, slavne češke pivnice, kakovostni muzeji in galerije ter poulični umetniki, dajo mestu vedno poseben čar. Pomlad je čas, ko si lahko obetamo stabilno vreme s prijetnimi potovalnimi temperaturami in morda najbolj primerno za vaš obisk tega vedno zanimivega mesta. Še posebej navduši bogat nočni utrip in boemsko vzdušje svetovljanskega velemesta!

Ponudba - hotel Olšanka Superior 4* Mesto odhoda
Cena s SPAR plus kartico
Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Vikend v Pragi - odrasli Ljubljana, Celje, Maribor 119,90 EUR 10 % 133,10 EUR
Vikend v Pragi – otroci do 18. leta 114,90 EUR 10 % 127,60 EUR

 

 

 

Cena velja za eno osebo. Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami. 

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE!

Ponudba vključuje:

 • avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu;
 • 1x nočitev z zajtrkom;
 • zunanje oglede po programu;
 • turistično spremljanje/slovensko turistično vodenje;
 • cestnine, parkirnine, vstopne takse in DDV ter
 • prijavnino.

Doplačilo:

 • Turistična taksa 3,00 EUR/osebo, ki se plača na kraju samem.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 30,00 EUR;
 • ogled gradu Hradčany, z lokalnim vodnikom, v hrvaškem jeziku ter vstopnino 29,00 EUR/osebo;
 • enourna panoramska vožnja z ladjico 17,00 EUR/osebo, otroci do 18.leta 10,00 EUR/osebo.

Program:

Prvi dan

Odhod avtobusa iz Slovenije ob 2.00. Vožnja po Avstriji proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic za različne predstave. Brez prave praške krače ali klobasic pač ne bo šlo … Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka in si zagotovili, da se v mesto ob Vltavi še vrnemo ali prisluhnili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed pouličnih glasbenikov na mostu. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva. Predlagamo, da obiščete eno izmed slavnih pivnic kot so U Vejvode, U Medvidka ali pa U Fleku. Morda boste tako začutili duh, ki veje iz zgodb o Dobrem vojaku Švejku. Pozno popoldne sledi namestitev v hotelu. Nekaj prostega časa za kratek počitek ali skok pod tuš. Zvečer se odpravimo na večerni sprehod po mestu n večerjo v eno izmed pravih praških pivnic.

Drugi dan

Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz najboljše perspektive. Prosti čas za zadnje nakupe ali obisk muzeja voščenih lutk Gervin ali pa novega muzeja čokolade v centru mesta. Malo po poldnevu se lahko odpravite z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu (doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik. Popoldne bomo Prago zapustili, se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Namestitev:

Hotel AO Rhea: vse sobe so opremljene z lastnim TWC in SAT TV,  samopostrežni zajtrk, brezplačni Wi-Fi. V hotelu je bar, ki je odprt 24 ur dnevno, v bližini je restavracija in postaja tramvaja.

Vstopna mesta: 

 • Ljubljana: postajališče Dolgi Most ob 2:00;
 • Celje: parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 3:00;
 • Maribor: Izpred glavne avtobusne postaje ob 3:55.

Termini:

 • 27.4. do 28.4.2024
 • 1.5. do 2.5.2024
 • 22.6. do 23.6.2024

Odhodi:

Odhod iz posameznega vstopnega mesta se izvede pri najmanj 25 prijavljenih potnikih. Minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

Ugodnost velja na dan odhoda za razpisane termine. Akcijska cena velja do 29.2.2024. Po tem datumu se cena lahko spremeni. Informacijo o ceni preverite neposredno pri ponudniku storitve . Za koriščenje Spar plus akcije je potrebno ob nakupu predložiti kartico.

Ne spreglejte še več ponudb (link na Spar Klub Ugodnosti | Travelover) z ugodnostmi za imetnike SPAR plus kartice.

Za več informacij pišite na info@travelover.si ali pokličite na telefonsko številko 041 601 111.

Fotografije so objavljene z dovoljenjem ponudnika.

Imate vprašanje?

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

TraveLover d.o.o.

TraveLover d.o.o., Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 041 601 111
Facebook Klikni tukaj
Instagram Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.