Večdnevni oddihVečdnevni oddih

4-dnevni izlet v Krakow in Auschwitz!

10 % popust s SPAR plus kartico

Večdnevni oddihVečdnevni oddih

4-dnevni izlet v Krakow in Auschwitz!

Nepozabni kraljevi dvorec Wawel nad romantično Wislo, elegantna grajska ulica s pouličnimi umetniki, pokrita tržnica z bogato izbiro jantarja in drugega nakita, Univerza, na kateri je študiral Nikolaj Kopernik, male ulice, na katerih so snemali legendarni film Schindlerjev seznam. Vse to in še mnogo več ponuja Krakow. Poleg starega dela mesta je na listi Unesca tudi bližnji slavni rudnik soli Wielicka. Izkoristite tudi pestro kulinarično ponudbo in bogato kulturno dogajanje v jazz, rock in drugih klubih.

4-dnevni izlet Krakow in Auschwitz
Cena s SPAR plus kartico
Popust s SPAR plus kartico
Redna cena
Odrasli 159,90 EUR 10 % 177,50 EUR
Otroci do 18. leta 154,90 EUR 10 % 172,00 EUR

 

 

 

 *Cena velja za eno osebo. Ugodnosti se ne seštevajo in ne veljajo skupaj z drugimi morebitnimi akcijami in popusti. 

Ponudba vključuje:

 • organiziran izlet v Krakow in Auschwitz,
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu,
 • 2x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi,
 • cestne pristojbine in parkirnine,
 • zunanji ogledi po programu,
 • slovensko turistično spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta,
 • prijavnino.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba – 45,00 EUR/osebo,
 • Rudnik soli Wieliczka z lokalnim vodnikom 33,00 EUR/osebo, otroci do 18. leta 30,00 EUR/osebo,
 • kraljevi grad Wawel z Zigmunodovim zvonom 15,00 EUR/osebo, otroci do 18. leta 10,00 EUR/osebo,
 • Muzej Auschwitz Birkenau (lokalni vodnik) – 21,00 EUR/osebo, otroci do 18. leta 14,00 EUR/osebo.

Program:

Prvi dan
Odhod v večernih urah iz Ljubljane.

Drugi dan
Nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Ogled stare poljske prestolnice bomo pričeli predvidoma pred staro trdnjavo Barbakan in ostanki mestnega obzidja s slavnostnimi mestnimi vrati. Spoznali bomo znamenitosti elegantnih ulic Florianske in Grajske ter se ustavili na očarljivem glavnem mestnem trgu, kjer se bomo čudili slavni pokriti tržnici, mestnem stolpu, starodavni Marijini cerkvi in spomeniku Adama Mickiewicza. Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer stoji že tisočletje kraljevi istoimenski grad. Z lokalnim vodnikom (doplačilo) se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare; povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Zvečer bo čas, da spoznate nočno življenje mesta. Nočitev.

Tretji dan
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka (doplačilo), ki je od mesta oddaljen okrog 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na Poljskem. Nekdanje rove so spremenili v pravcato galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina in lokalni miti ter zgodbice. Videli boste podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda boste srečali tudi jamske škrate. Popoldne lahko izkoristite za lastne oglede slikovitega mesta. Ponuja odlične možnosti nakupov, saj je znano kot ena izmed prestolnic izdelave nakita iz srebra in jantarja. Obiščete lahko katerega izmed številnih muzejev, galerij ali zanimivih lokalov. Lahko pa popoldne izkoristite za spoznavanje poljske kulinarike. Po želji se odpravimo tudi v nekdanji židovski del mesta, kjer začutimo boemski utrip in se sprehodimo med številnimi zanimivimi spomeniki, galerijami in gostinskimi lokali. Morda se za popestritev skupaj odpravimo do katerega izmed znamenitih lokalov na kavico ali šilce vodke. Nočitev, če ostane kaj časa.

Četrti dan
Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Oswiecim, ki leži dobro uro vožnje iz mesta. Tam boste imeli možnost (lokalni vodnik) obiskati muzej najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau, kjer je med drugo svetovno vojno izgubilo življenje več kot 1,5 mio ljudi. Po ogledu srhljivega kraja se bomo odpravili po isti poti nazaj proti domu, kamor bomo prispeli kakšno uro po polnoči.

Namestitev:
Nastanjeni bomo v hotelu CONRAD 4*.
Hotel ima na voljo enoposteljne, dvoposteljne in triposteljne sobe. Vse sobe so opremljene s TWC, SAT TV, milibarom, fenom in sefom. V hotelu je na voljo brezplačni Wi-Fi. Zajtrk je samopostrežni in je na voljo od 7.00 – 10.00. Taxi transfer do centra mesta je okrog 35 PLN(7,5 €), lahko vam ga naročijo na recepciji. Do centra mesta vozi javni avtobus št. 173 – do postaje Jubilat, ki je oddaljena nekaj minutko ali dve od gradu Wawel. Na booking.com je hotel ocenjen z odlično oceno 8,8.
Ogledate si lahko hotelsko spletno stran.

Odhodna mesta:

 • Ljubljana – parkirišče Dolgi most ob 22.00,
 • Celje – parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 23.00
 • Maribor – pred glavno avtobusno postajo ob 23.45.

Termina odhodov iz Ljubljane, Celja, Maribora:

 • 27.10.-30.10.2023
 • 2.11.-5.11.2023

Minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

Ugodnost velja na dan odhoda za razpisana termina. Ugodnost velja na dan odhoda za razpisani termin. Akcijska cena velja do 31.8.2023. Po tem datumu se cena lahko spremeni. Informacijo o ceni preverite neposredno pri ponudniku storitve.

Za koriščenje Spar plus akcije je potrebno ob nakupu predložiti kartico.

Ne spreglejte še več ponudb z ugodnostmi za imetnike SPAR plus kartice.

Za več informacij in rezervacije pišite na info@travelover.si ali pokličite 041 601 111.

Imate vprašanje?

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

TraveLover d.o.o.

TraveLover d.o.o., Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 041 601 111
Facebook Klikni tukaj
Instagram Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.