Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Rafting na Tari in safari

9 % popust s SPAR plus kartico

Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Adrenalinski in gurmanski odklop v naravi – rafting na Tari in safari 

Foča, Bosna in Hercegovina

Tara – »solza Evrope«, najlepša in najbolj razburljiva reka v Evropi. Na svoji 145 km dolgi poti je ustvarila skoraj 100 km dolg kanjon z globino 1300 m. Kanjon Tare je po globini drugi na svetu (takoj za Grand Canyonom na reki Colorado v ZDA), a je po lepoti nedvomno prvi! Zaradi kristalno čiste vode (pitna na celi njeni poti), izredno bogatega števila rastlinskih in živalskih vrst, je Tara na listi Unescove kulturne dediščine.

Ponudba
Cena s SPAR plus kartico
Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Rafting na Tari in safari 159,00 EUR 9 % 174,00 EUR

 

 

Ponudba vključuje:

 • 3 dnevno adrenalinsko doživetje ob prelepi Tari
 • 2x nočitev v enostavnih bungalovih v kampu Drina Tara
 • 2x polni penzion (zajtrk, kosilo in večerja z domačimi specialitetami)
 • Rafting na Tari
 • Vstopnina v nacionalni park
 • Pristojbine za rafting in nacionalni park
 • Avtobusni prevoz
 • Slovenski spremljevalec in organizacija potovanja
 • Cestne pristojbine
 • Osnovno nezgodno zavarovanje
 • Vključena prijavnina

Ponudba velja za odhode:

 • Julij - 4. 7., 6. 7., 8. 7., 13. 7., 18. 7., 22.7., 26. 7.,
 • Avgust - 12. 8., 17. 8., 24. 8., 31. 8.,
 • September - 14. 9. 2018.
O točnem odhodnem mestu ter uri odhoda iz Ljubljane bodo stranke obveščene v obvestilu pred odhodom.

Program:

1. dan: Ljubljana – Sarajevo – Foča – Rafting center

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva. Po prihodu v mesto na bregovih reke Miljacke nekaj prostega časa na slikoviti Baščarašiji, s številnimi čevabdžinicami, prodajalnicami bureka, trgovinicami in rokodelskimi delavnicami. Nadaljevanje potovanja in proti večeru prihod v rafting center. Nastanitev v bungalovih in prosto do »gurmanske« večerje z domačimi specialitetami na terasi restavracije ob reki. Nočitev.

2. dan: Adrenalin! Rafting na Tari

Dan bomo začeli z odličnim domačim zajtrkom. Domač pršut, vroči uštipci s kajmakom, pogače izpod peke so samo nekatere od jedi, ki si jih bomo privoščili pred adrenalinskim nadaljevanjem. Po zajtrku bomo s pomočjo profesionalnih vodnikov izbrali opremo za rafting: obvezne varnostne jopiče, čelade, neoprenske obleke in obutev, anorake … prevoz s terenskimi vozili v Črno Goro, do začetne točke raftinga v Brštanovici, kjer se bomo najprej spoznali s tehnikami veslanja, obnašanjem v čolnu in z vsemi podrobnostmi, ki jih je potrebno poznati pred spustom. NATO PA SPUST! V nekaj urah bomo veslali po  najatraktivnejših  delih reke Tare in njenega kanjona, mimo slapov in divjih pritokov. Vmes postanki za kopanje in fotografiranje. Na poti bomo veslali čez Brštenovački buk, čez najdaljši buk Tari - buk Borovi,  buk Varda, buk Ćelije, Mladički buk, Vjernovića buk, buk Grab … nato pridemo do Manitih vrela! Še eden od draguljev v kanjonu - slapovi, ki se spuščajo v Taro z višine 20 m. Takoj za Manitnim vrelima pridemo na Uzlup, na mesto kjer je bil nekoč jez, kjer so se ustavljala debla, od koder so jih odpremili naprej po reki, vse do Foće. Danes so vidni le še ostanki jezu, ki je bil porušen v veliki poplavi. Po Uzlupu nas pričakujejo Šipčanički bukovi, šipčanički potok in slap in le še nekaj bukov nas loči do srečanja Tare z reko Pivo -  in do rojstva Drine. Adrenalin nas čaka na Čegrlima, Milutinovom kamenu, bukovima pod mlinom, Krsmanovom kamenu. Po srečanju s Pivo  bomo veslali po Drini še nekaj kilometrov do našega kampa in po približno 3,5 urah in 25 km adrenalina ter spoznavanja narave prispeli v rafting center. Tu nas bodo že čakali topli tuši in pripravljeno kosilo. Kuharji se bodo spet izkazali z domačimi specialitetami, ob katerih si bomo obliznili prste: vroča telečja čorba, jagnjetina in zelenjava izpod peke, solate in domače pite izpod peke, še vroč kruh in še kaj. Po kosilu prosto za počitek, sprehode ali rekreacijo. V centru so lepo urejeni tereni za mali nogomet in odbojko ter sprehajalna steza ob reki. Večerja v stilu: postrv na žaru, pečen krompir, kajmak, kačamak, sirnica zeljanica in burek izpod peke, kislo mleko, nnnjami!  Po večerji pa nepozabno druženje ob ognju in pesmi. Nočitev.

3. dan: Rafting center  ( Jeep safari) – Ljubljana

Še en odličen zajtrk in prosto do kosila. Lahko se odločimo za ponovitev raftinga (doplačilo) ali pa gremo na jeep safari (doplačilo) in obiščemo narodni park Sutjeska: z Dragoš sedla je čudovit razgled na še edini evropski pragozd  Perućica in na 80 m visok slap Skakavac; dvignili se bomo visoko pod Magličnajvišji vrh BIH, na planino Prijevor in uživali ob pogledu na veličastno Zelen goro. Kosilo ob reki Sutjeski bo nekaj posebnega: poskusili bomo različne specialitete, značilne za to področje in pripravljene na licu mesta, iz svežih sestavin, iz okolice kanjona reke Tare. Postanek pri spomeniku na Tjentištu in pri največjem bazenu na prostem na Balkanu, kjer se boste lahko po želji tudi osvežili. V poznih popoldanskih urah odhod proti domu, kamor je predviden prihod v zgodnjih urah naslednjega dne. 

 Za več informacij se obrnite neposredno na ponudnika storitev na telefonsko številko 080 62 62 ali pišite na elektronski naslov info@klik2go.si.

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

www.Klik2go.si
Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 080 62 62
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.