Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Predbožična Bratislava in Dunaj!

10 % popust s SPAR plus kartico

Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Predbožična Bratislava in Dunaj!

Dve prestolnici ob lepi modri Donavi, ki sta ena od druge oddaljeni le dobrih 50 km. Nenaporna vožnja, veliko znamenitosti in zgodbe slavnih obiskovalcev obeh mest: Mozarta, Liszta in drugih – vse to v samo dveh dneh. Najlepši sta obe prestolnici v prazničnem času, ko na bogato založenih adventnih sejmih diši po »varenem vinku«, grogu, slaščicah in klobasicah. Naj vas prepričata dunajski svetovljanski utrip in slovaška domačnost!

Ponudba Mesto odhoda
Cena s SPAR plus kartico
Popust s SPAR plus kartico Redna cena
2-dnevni izlet v Bratislavo in na Dunaj - odrasli Ljubljana, Celje, Maribor 109,90 EUR 10 % 122,00 EUR
2-dnevni izlet v Bratislavo in na Dunaj – otroci do 18. leta 104,90 EUR 10 % 116,50 EUR

 

 

 

Cena velja za eno osebo. Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami. 

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE!

Ponudba vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu;
 • 1x nočitev z bogatim samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi;
 • zunanje oglede po programu;
 • turistično spremljanje/vodenje;
 • organizacijo izleta;
 • cestnine, parkirnine, vstopne takse in DDV ter
 • prijavnino.

Obvezno doplačilo:

 • turistična taksa 3,00 EUR/osebo, ki se doplača na kraju samem.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 30,00 EUR;
 • izlet na sotočje Morave in Donave ter grad Devin 13,00 EUR/osebo, otroci do 15. leta 7,00 EUR/osebo;
 • izlet v pokrajino Malih Karpatov z ogledom tradicionalne keramike in vinsko degustacijo 21,00 EUR/osebo, otroci do 15. leta 15,00 EUR/osebo.

Program:

Prvi dan:
Zjutraj se bomo podali na pot proti slovaški prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Najprej se bomo podali na hribček nad mestom, kjer stoji ponosni Bratislavski grad. Iz njega se nam ob lepem vremenu odpre čudovita panorama na ravnico ob Donavi. Ogled bomo nadaljevali po simpatičnih ulicah slovaške metropole, mimo ostankov obzidja, se skozi Michaelova vrata in istoimenskega stolpa spustili do Mozartove in Listove hiše ter nadaljevali po gosposki ulici do katedrale sv. Martina, ki je bila več kot dve stoletji kronska cerkev ogrskega kraljestva. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, obisk predbožičnih stojnic in namestitev v hotelu. Vse, ki bi želeli v popoldanskem času spoznati še slovaško podeželje, vabimo na izlet v slikovito pokrajino Malih Karpatov. Spoznali bomo podeželsko arhitekturo, obiskali eno izmed delavnic, kjer še vedno ročno izdelujejo slavno slovaško keramiko z nepozabnimi poslikavami, ki jo imenujejo Slovaška majolika – možnost nakupa čudovitih predbožičnih daril. Izlet bomo končali s spoznavanjem slovaških vin v eni izmed starih vinskih kleti. Mali Karpati so največja in najbolj znana vinska regija v deželi. Zvečer se lahko podate na spoznavanje adventnega utripa med stojnicami po srednjeveškem mestnem jedru. Naš hotel je oddaljen od glavnega dogajanja le nekaj minutk hoje. Nočitev.

Drugi dan:
Za vse ljubitelje gradov vam ponujamo, da se po zajtrku odpravite z nami do sotočja Morave in Donave okrog 10 km iz mesta. Tam na vrhu skale stojijo ostanki nekoč ene najbolj ponosnih graščin – trdnjave Devin (doplačilo), ki je stoletja veljala za nepremagljivo. Uničiti jo je uspel šele slavni Napoleon. Povzpeli se bomo na vrh graščine in izvedeli legendo o deviškem stolpu. Dopoldne se bomo odpravili proti cesarskemu Dunaju. Na Dunaju se bomo odpravil na peš sprehod po središču mesta od trga Marije Terezije, mimo Ljudskega parka, zimske rezidence Habsburžanov Hofburga, Grabna do Štefanovega trga z mogočno mestno katedralo… Sledilo bo nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, okušanje znamenite Sacher torte ali pravega Dunajskega zrezka ali preprosto uživanje med množicami iz vsega sveta, ki obiskujejo predbožične stojnice. Popoldne še skok do letne rezidence Habsburžanov – dvorca Schönbrunn. Nekaj prostega časa za samostojen sprehode ali zadnje nakupe. Odhod proti domu v poznih popoldanskih/večernih urah.

Namestitev
Hotel Tatra 4*, Bratislava - Preverjen hotel, ki ga uporabljamo za namestitev naših adventnih skupin že od leta 2013. Hotel je bil leta 2021 popolnoma prenovljen. Njegova lokacija je resnično izjemna. Od srednjeveškega jedra je oddaljen le 5 min hoje, prav toliko tudi od predsedniške palače. Vse sobe so opremljene s TWC, SAT TV, fenom, minibarom in sefom. Zajtrk je bogat in samopostrežni. Po vsem hotelu je na voljo brezplačni WiFi. Izjemna lokacija in izkušene osebje vam omogoča brezskrbno raziskovanje prazničnega vzdušja, nakupovalnih možnosti in nočnega življenja.

Vstopna mesta: 

 • Ljubljana: postajališče Dolgi Most ob 4:30;
 • Celje: parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 5:30;
 • Maribor: pred glavno avtobusno postajo na Minski ulici ob 6:15.

Termini:

 • 9.12. do 10.12.2023
 • 16.12. do 17.12.2023

Odhodi:
Odhod iz posameznega vstopnega mesta se izvede pri najmanj 25 prijavljenih potnikih.
Minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

Ugodnost velja na dan odhoda za razpisane termine. Akcijska cena velja do 1.12.2023. Po tem datumu se cena lahko spremeni. Informacijo o ceni preverite neposredno pri ponudniku storitve. Za koriščenje Spar plus akcije je potrebno ob nakupu predložiti kartico.

Ne spreglejte še več ponudb z ugodnostmi za imetnike SPAR plus kartice.

Za več informacij pišite na info@travelover.si ali pokličite na telefonsko številko 041 601 111.

Fotografije so objavljene z dovoljenjem ponudnika.

Imate vprašanje?

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

TraveLover d.o.o.

TraveLover d.o.o., Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 041 601 111
Facebook Klikni tukaj
Instagram Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.