PrireditvePrireditve

Gledališče Glej - Ljubljana

1 + 1 GRATIS s SPAR plus kartico

PrireditvePrireditve

Sparova predstava meseca: Starci 1.2

Predstava o teži soočanja z življenjem, ki naglo polzi iz rok

Hiranje, osamljenost, bolezen, smrt. Občutek, da nam življenje polzi iz rok, in da gre svet mimo brez nas. In da je vse, kar nam je ostalo, le še spomin.

Živimo v družbi, ki se s staranjem sooča preko institucionalizacije, s predsodki in izolacijo. Kjer je medgeneracijsko sodelovanje pogosto le floskula. In kjer moramo govoriti le o tem, da je starost lepa, pri čemer mora ostati strah pred minljivostjo globoko potlačen v vsakem posamezniku. 

Režiserja Tin Grabnar in Hana Vodeb v svoji drugi premieri Starci v sklopu Glejevega rezidenčnega programa in v koprodukciji z AGRFT staranje postavita v središče svojega gledališkega premisleka. Več kot dve leti sta s starostniki iz različnih sfer življenja, ki pred tem večinoma niso imeli stika z gledališčem, gradila skupnost, ki se preko razkrivanja spominov s poetično interpretacijo starosti sooča z družbenimi predsodki do Starcev.  

Na odru se spomini tako prepletajo s pozabo, poetično s političnim, interpretacija z izkušnjo, magija z realnostjo. Izginule zgodbe in ljudje postanejo resnični, strahovi se razblinjajo v prazen nič. Oder postaja polje mogočega. Medtem ko nas družba sili v individualizacijo, se Starci s svetom in seboj soočajo skupaj. In ne pristajajo na to, da zanje tu ni več prostora.  

Rezidenta: Tin Grabnar, Hana Vodeb

Ponudba Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Starci 1.2
28.2.2020 ob 19h
2.3.2020 ob 19h
1 + 1 GRATIS  Redne cene si oglejte TUKAJ.

 

 

 

1+1 GRATIS pomeni, da ob nakupu ene vstopnice po redni ceni, drugo vstopnico za isto predstavo prejmete brezplačno. Ob nakupu ene vstopnice prejmete gratis drugo vstopnico iste vrednosti. Popusti se ne seštevajo.

Predstave 

 

Ponudba Popust s SPAR plus kartico
Na vse predstave produkcije Glej   20 %


Ponudbe veljajo izključno za predstave produkcije gledališča Glej ob predložitvi SPAR plus kartice na prodajnem mestu Gledališča Glej. Število vstopnic je omejeno.

 

Aktualni spored predstav >>

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

Gledališče Glej

Gledališče Glej, Gregorčičeva 3, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 01 251 66 79
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.