Dnevni izletiDnevni izleti

Glasbena Žička kartuzija 2019

do 12 % popust s SPAR plus kartico

Dnevni izletiDnevni izleti

Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji 2019

V poletnih mesecih v Žički kartuziji potekajo vrhunski glasbeni dogodki, ki jih soustvarjajo odmevni domači in tuji glasbeniki ter izvajalci. Nepozabni večeri pod starodavnimi samostanskimi zidovi vsako leto vabijo, da se prepustite edinstvenim glasbenim užitkom v objemu neokrnjene narave.

Klapa Cambi – Žička kartuzija, petek, 19. 7. 2019, ob 20.30 uri

Vse ljubitelje dalmatinske glasbe vabimo na nepozaben večer s Klapo Cambi iz Splita. Klapa Cambi je ena izmed največkrat nagrajenih, popularnih dalmatinskih klap, ki je začela delovati leta 1986. Prejela je številne nagrade in priznanja. Med njimi je kar nekajkrat osvojila prvo nagrado na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu in na Večerih Dalmatinskih pesmi v rodnem Kaštelu Kambelovca. Izjemno so ponosni na zmago na Festivalu zabavne glasbe Split 2011, na več izdanih albumov in številne razprodane koncerte doma in v tujini.

Klapa Cambi je soorganizator Festivala klap »Jelsa od versa«, ki poteka vsako leto na Hvaru, in s pomočjo katerega ohranja nematerialno kulturno dediščino dalmatinskih pesmi. Njihove pesmi Ne more mi bit, Dugo nije pala kiša, Jedna rič in številne druge so uspešnice tudi v Sloveniji. Pred vami je enkratna priložnost, da jim prisluhnete v edinstvenem ambientu Žičke kartuzije.

Vstopnice Cena s SPAR plus kartico Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Odrasli 15,00 EUR 12 % 17,00 EUR

 

 

 

Otroci do 10 let: 5,00 EUR. Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami.

V primeru slabega vremena koncert odpade!

Katalena - Žička kartuzija, petek, 9. 8. 2019, ob 20.30 uri

V poglavju sodobne slovenske popularne glasbe lahko Kataleno označimo za nič drugega kot fenomen. Zgodba te mestne legende se je začela leta 2001 v idilični vasici na jugovzhodu Slovenije, kjer je šest entuziastov odkrilo arhivski folklorni material in pomladilo njegovo zarjavelo podobo z art rock, funk, jazz in blues primesmi ter z njihovo osebno noto mladostnega pogleda, ki je bil ravno toliko filozofski kot je bil glasbeni.

Kombinacija najboljše slovenske tradicionalne glasbe, skrbno izbrane iz arhivov, pesmaric in starih vinilnih plošč s trdnimi rock ritmi, funk nabojem ter z zavidanjem vrednimi aranžmaji je naredila unikaten post-folk rock stil, ki predstavlja glasbeno zapuščino slovenskih regij v povsem novi luči. Vse skupaj je z dinamičnimi in poživljajočimi električnimi inštrumenti, ki božajo očarljivo petje, preneseno na oder v plesni in glasbeni nastop, očara tudi glasbeno najbolj razvajena ušesa.

Katalena – vsekakor najbolj navdihujoč glas slovenske folk glasbe 21. stoletja.

Vstopnice Cena s SPAR plus kartico Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Odrasli 15,00 EUR 12 % 17,00 EUR

 

 

 

Otroci do 10 let: 5,00 EUR. Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami.

V primeru slabega vremena koncert odpade!

Za več informacij pokličite 03 758 04 37 ali 03 752 37 32.

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

SK Slovenske Konjice, Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice

SK Slovenske Konjice, Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, Mestni trg 4, 3210 Slovenske Konjice

Telefon 03 758 04 37
Telefon 2 041 423 654
Facebook Klikni tukaj
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.