PrireditvePrireditve

Festival Ljubljana -  uživajte v dogodkih mednarodnega poletnega festivala

10 % popust s SPAR plus kartico

PrireditvePrireditve

Festival Ljubljana, v središču vaših doživetij!

Osrednja dejavnost Festivala Ljubljana je organizacija in izvedba mednarodnega poletnega festivala, s katerim slovenska prestolnica v poletnih mesecih vstopi na zemljevid svetovno pomembnih kulturno-umetniških prizorišč. Poletni Ljubljana Festival vsako leto pomembno prispeva h kulturnemu dogajanju Ljubljane, saj pripravlja skrbno izbran in žanrsko raznovrsten program – baletne, operne in gledališke predstave, muzikale, komorne in simfonične koncerte, Mednarodno likovno kolonijo, mojstrske tečaje, otroške in mladinske delavnice, Ljubljana Festival na Ljubljanici in še mnogo več. V tem času se v Plečnikovih Križankah, na Kongresnem trgu in na odru drugih ljubljanskih kulturnih institucij zvrsti prek 4.000 umetnikov iz več kot 40 držav, dogodke pa si vsako leto ogleda prek 60.000 obiskovalcev.

Preverite program letošnjega festivala in si zagotovite najboljše sedeže!

Otvoritev 69. Ljubljana Festivala
Orkester Marijinega gledališča iz Sankt Peterburga, Valery Gergiev, dirigent; 1. julij 2021 ob 21.00, Ljubljana, Kongresni trg

Marijino gledališče v Sankt Peterburgu je ena najpomembnejših kulturnih ustanov v Rusiji, v kateri domujejo opera, balet, orkester in zbor. Orkester Marijinega gledališča in dirigent Valery Gergiev, ki ga vodi od leta 1988, že vrsto let razvajata slovensko poslušalstvo z nepozabnimi gostovanji na Ljubljana Festivalu. Valeryju Gergievu, ki od leta 1996 zaseda mesto generalnega in umetniškega vodje Marijinega gledališča in ga uvrščajo med vplivnejše osebnosti na svetu, je leta 2017 predsednik Borut Pahor vročil srebrni red za zasluge, najvišje državno odlikovanje na področju kulture. Sanktpeterburški orkester bo na tokratni otvoritvi Ljubljana Festivala pod taktirko karizmatičnega dirigenta izvedel simfonično pesnitev Bela krajina legende slovenske resne glasbe Marjana Kozine. Zazvenela bo tudi tragična Fantastična simfonija Hectorja Berlioza, mojstrovina, ki v marsičem napoveduje Wagnerja.

Vrhunci 69. Ljubljana Festivala

g.Bizet: Carmen, koncertna izvedba opere, 2. julij 2021 ob 21.00, Ljubljana, Kongresni trg 

V vlogi vročekrvne Carmen bo na Ljubljana Festivalu v koncertni izvedbi Bizetove najpomembnejše opere zapela slovita latvijska mezzosopranistka Elīna Garanča. Ljubljenka najimenitnejših svetovnih opernih odrov je z vrhunskim petjem, odrsko karizmo in mojstrskim vživljanjem v razne vloge in glasbene sloge tudi v Sloveniji že večkrat očarala poslušalstvo. Mezzosopranistko in odlične pevce bo tokrat spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom britanskega dirigenta Karla Marka Chichona, ki mu je kraljica Elizabeta II. podelila visoko državno častno odlikovanje za zasluge na področju kulture (odlikovanje OBE).

Placido Domingo, 8. julij 2021 ob 21.00, Ljubljana, Kongresni trg

Legendarni Plácido Domingo, ki je na 67. Ljubljana Festivalu blestel kot dirigent, v letošnjem poletju ponovno stopa na festivalski oder, tokrat pa bo postregel z repertoarjem opernih arij za baritonske vloge in zarzuele. Na 69. Ljubljana Festivalu se mu bosta pridružili v Madridu rojena mednarodno priznana sopranistka Saioa Hernández, ki je zaslovela po debiju v milanski Scali in londonski Kraljevi operni hiši ter nekdanja članica dunajske Državne opere Sabina Cvilak, njenemu ameriškemu debiju leta 2007 v Operni hiši v Washingtonu pa so sledili nastopi v številnih priznanih opernih hišah po svetu. Operne zvezde bo spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko španskega dirigenta Jordija Bernàcerja, vzhajajoča zvezda, ki se je med drugim izpopolnjeval kot asistent Lorina Maazela in Zubina Mehte.

Ponudba Popust s SPAR plus kartico
Vstopnice za predstave v okviru 69. Ljubljana Festivala* 10 %

 

 

 

Cena velja za eno osebo. Ugodnosti se ne seštevajo in ne veljajo skupaj z drugimi morebitnimi akcijami in popusti. 

*Vstopnice za vse koncerte lahko s SPAR plus kartico kupite 10 % ceneje na blagajni Križank in na ljubljanafestival.si. Za nakup prek spleta vpišite promocijsko kodo SPAR10. Popusti ne veljajo za koncert Vlada Kreslina in koprodukcijske prireditve. Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami ter ne veljajo na dan prireditve.

Za več informacij pišete na blagajna@ljubljanafestival.si ali pokličite  01 241 60 00.

Fotografije in video posnetki so objavljeni z dovoljenjem ponudnika.

Imate vprašanje?

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

Festival Ljubljana

Festival Ljubljana, Trg francoske revolucije 1, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon +386 (0)1/241 60 00
Facebook Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.