Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Center fizioterapije hotela Zdravilišče Laško

20 % popust s SPAR plus kartico

Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Fizioterapija v Thermani Laško, hotel Zdravilišče Laško 

Z izvajanjem fizioterapije v Zdravilišču Laško so pričeli leta 1953, ko je bil ustanovljen Zavod za medicinsko rehabilitacijo Laško. Nadaljnji razvoj terapije je sledil predvsem potrebam zdravstvene službe in je bil v veliki meri plod sodelovanja z ortopedsko, kasneje nevrološko, travmatološko in nevrokirurško kliniko v Ljubljani, regionalnimi bolnišnicami in zdravstvenimi domovi po vsej Sloveniji.

Po letu 1981 se je v okviru sporazuma slovenskih zdravilišč in zdravstva nadaljevala strokovna obravnava bolnikov, predvsem z obolenji gibal s področja ortopedije, travmatologije, nevrologije in nevrokirurgije.

Danes fizikalno terapijo zagotavljajo pacientom, ki k njim prihajajo na stacionarno zdraviliško zdravljenje, na ambulantno zdraviliško zdravljenje, na ambulantno fizioterapijo, na obnovitveno rehabilitacijo in vsem ostalim gostom. Njihovim pacientom nudijo zdravljenje z ustreznimi metodami in tehnikami fizikalne terapije. Izvajajo vse postopke kinezioterapije, elektroterapije, termoterapije, hidroterapije, magnetoterapije, hipobarične terapije in masaže. Pri postopkih balneoterapije s pridom izkoriščajo naravni dejavnik njihove akratotermalne vode s temperaturo 32 - 35°C. V vodi izvajajo strokovno vodeno skupinsko terapevtsko vadbo, ki je prilagojena posameznikom. Izvajajo tudi individualna razgibavanja v Hubbardovi banji, podvodne masaže ter lokalne in ohlajevalne kopeli. 

Fizioterapevti se redno udeležujejo strokovnih izobraževanj, tečajev in delavnic, ki jim dajejo možnost učenja specialnih tehnik in pridobivanja novega znanja, predvsem na področju manualne terapije.

Za hitrejšo in učinkovitejšo rehabilitacijo izvajajo poleg standardnih tehnik manualne terapije tudi:

 • Bownovo terapijo,
 • Cyriax,
 • obravnava trigger točk,
 • HiTop terapijo,
 • Bobath obravnavo odraslih oseb
 • in limfno drenažo.

Fizikalna terapija ima široko področje delovanja tako v kurativi kot tudi v preventivi. Pomembno pa je, da se začne delati na sebi in za sebe, še preden se pojavijo težave. Zato dobrodošli, da se obrnete na njih, kadarkoli potrebujete nasvete in pomoč.

HiTop (High Tone Power terapija) – nova generacija elektroterapije

Je bolečina vaš stalni spremljevalec in vpliva na slabšo kvaliteto vašega življenja ter vas omejuje?

V Thermani Laško, kjer slovijo po odličnih fizioterapevtskih storitvah in jih odlikuje več kot 160 let tradicije zdravja in dobrega počutja, lahko preizkusite novo storitev elektroterapije, ki se imenuje HITOP terapija.

Glavne indikacije za uporabo HiTop terapije so artroza kolena, artroza kolka, sindrom ledvenega dela hrbtenice, sindrom vratnega dela hrbtenice, sindrom prsnega dela hrbtenice, sindrom rama - roka, teniški komolec, bolečina kot posledica poškodb in operacij, odprte rane, zdravljenje edemov, fizični in psihični stres ter izčrpanost, osvežitvena terapija za vsesplošno vitalizacijo.

Klinične raziskave so potrdile zelo učinkovito zmanjšanje nevropatskih simptomov diabetesa kot so mravljinčavost, zbadajoča bolečina, gluhost in izguba površinske senzibilitete v spodnjih udih, izboljša se tudi občutljivost na inzulin. Prav tako se je terapija izkazala kot zelo učinkovito pri bolnikih s kronično bolečino.

Rezultat HiTop terapije, pri kateri različne frekvence aktivirajo strukture različnih velikosti v našem telesu, je izboljšanje procesov metabolizma, čiščenje telesa in lajšanje bolečine. Namen terapije je v telo vnesti čim več energije in po njej se pacient počuti sveže in okrepljeno.

 Ponudba velja od 1. 9. do 16. 10. 2018.

Center fizioterapije
hotela Zdravilišče Laško*
Cena s SPAR plus kartico Popust s SPAR plus kartico Redna cena
HiTop terapija (30 min) 16,00 EUR 20 % 20,00 EUR
HiTop terapija (60 min) 28,00 EUR 20 % 35,00 EUR

 

 

 

*Ugodnosti se ne seštevajo in ne veljajo skupaj z drugimi morebitnimi akcijami in popusti.

Terapija miofascialnih prožilnih točk - trigger točk (MPT) za vse, ki imate bolečine in napetosti v mišicah

Imate bolečine in napetosti v mišicah? Pri tem vam lahko pomaga terapija miofascialnih prožilnih točk – trigger točk (MPT), ki je manualna tehnika za zmanjšanje napetosti v mišicah in se od drugih terapij razlikuje po tem, da stimulira najbolj bolečo točko v mišicah.

MPT je mesto prekomerne vzdraženosti v mišici oz. mišični ovojnici. Nastane lahko kot posledica prekomernega stresa, slabe drže, preobremenitve, po poškodbi, zaradi dalj časa trajajočega prisilnega položaja, prevelikega raztega mišice. Lokalno mesto trigger točke ja lahko boleče na pritisk na mestu samem, lahko pa pritisk izzove vzorec prenesene bolečine. Trigger točka lahko povzroči šibkost same mišice, omejeno gibljivost ali hude bolečine, ki lahko vodijo v disfunkcijo.

Terapija je primerna za vse, ki imajo nepojasnjene glavobole, bolečine in omejeno gibljivost v vratnem, ramenskem delu, hrbtenici in medenici, po operaciji, po poškodbah, s teniškim komolcem, z bolečinami v kolenu in ahilovi tetivi.

Terapija MPT se izvaja s pomočjo pritiska na točke in raztezanjem obravnavane mišice. S tem dosežemo sprostitev mišice, izboljša se njena prožnost in posledično se zmanjšajo bolečine, poveča se obseg gibljivosti sklepov in izboljša se koordinacija. 

Ponudba velja od 17. 10. do 21. 12. 2018. 

Center fizioterapije 
hotela Zdravilišče Laško*
Cena s SPAR plus kartico Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Obravnava Trigger točk (25 min) 23,20 EUR 20 % 29,00 EUR

 

 

 

* Ugodnosti se ne seštevajo in ne veljajo skupaj z drugimi morebitnimi akcijami in popusti.

Dodatne informacije in rezervacije: 03 734 5150 ali fizioterapija.info@thermana.si od ponedeljka do petka med 7.00 – 14.00 uri, ob sobotah od 8.00 – 12.00 ure. 

Izjemen napredek s pomočjo strokovne rehabilitacije

V Thermani Laško je zdraviliška rehabilitacija organizirana že več kot 60 let. Zdravilišča s svojo termalno vodo ne vabijo le tistih, ki se želijo okopati in sprostiti v topli zdravilni vodi. Obiskujejo jih tudi tisti, ki se srečujejo z različnimi težavami in potrebujejo zdraviliško zdravljenje. Bodisi zaradi bolečin v tem ali onem sklepu, zaradi odprave posledic zlomov kosti ali pa, na primer, zaradi težav pri gibanju ob poškodbi možganov. V zdraviliščih jim do izboljšanja stanj pomagajo s programi rehabilitacije. Thermana Laško je bilo prvo zdravilišče v Sloveniji, registrirano za izvajanje medicinske rehabilitacije.

Za imetnike SPAR plus kartice smo tokrat pripravili paket z ugodno ceno za namestitev, ki vključujejo tudi uporabo storitev:

 • neomejen vstop v bazene s termalno vodo obeh hotelov (tudi na dan odhoda),
 • dnevni vstop v Fitnes Center,
 • 1x posvet pri zdravniku fiziatru,
 • 2x limfno drenažo obraza (30 min.),
 • 1x refleksno masažo stopal (30 min.),
 • 1x celotno podvodno masažo (25 min.),
 • 1x Bownovo terapijo (55 min.),
 • 1x klasično polovično masažo (30 min.).

Ponudba velja od 1. 9. do 21. 12. 2018. 

Program za sprostitev - 7 noči/8 dni za eno osebo* Cena s SPAR plus kartico Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Hotel Zdravilišče Laško 461,60 EUR 20 % 577,00 EUR
Hotel Thermana Laško  501,60 EUR  20 %  627,00 EUR

 

 

 

* Ugodnosti se ne seštevajo in ne veljajo skupaj z drugimi morebitnimi akcijami in popusti.

 

Več o ponudbi >>

 

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

Thermana d.d.

Thermana d.d., Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 03 423 22 00
Facebook Klikni tukaj
Twitter Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.