Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Čarobni vikend v Pragi!

10 % popust s SPAR plus kartico

Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Čarobni vikend v Pragi!

Pragi že stoletja pravijo Zlato mesto ali mesto tisočerih zvonikov. Sijajna gotska arhitektura, zasanjana nabrežja reke Vltave, ki ji je postavil zvočni spomenik slavni skladatelj Smetana, veličastni Hradčani, kjer je pustil svoj pečat tudi naš mojster Plečnik in romantične uličke starega mesta in Male Strane privabijo množice turistov iz vsega sveta. Turizem je v tej deželi turističnih presežkov znova v polnem zamahu in dostopen vsem, ki so želji potovanj in doživetij. Pestra in slovenskemu žepu še vedno dostopna kulinarična ponudba, slavne češke pivnice, kakovostni muzeji in galerije ter poulični umetniki, dajo mestu vedno poseben čar. V času adventa se Praga ponaša z izgledom praznične razglednice. A hrana je tista, ki vas bo še posebej razveselila: tople, mastne klobase in praška šunka iz žara; sveže palačinke; česnov kruh s sirom; vse skupaj zalito s požirkom »svaraka«. lokalno različico kuhanega vina z osvežilno noto citrusov. Če imate malčke, jih popeljite na Staro mestno tržnico, kjer boste našli ovce, koze in osla, ki potrpežljivo čakajo na pozornost zagnanih turistov. Zvečer je mestno jedro in nabrežje elegantno osvetljeno. Odpravite se v mesto in odkrijte pravo vzdušje čeških pivnic in barčkov.

Ponudba - hotel Olšanka Superior 4* Mesto odhoda
Cena s SPAR plus kartico
Popust s SPAR plus kartico Redna cena
2-dnevni izlet v Prago - odrasli Ljubljana, Celje, Maribor 125,00 EUR 10 % 140,00 EUR
2-dnevni izlet v Prago – otroci do 18. leta 120,00 EUR 10 % 134,20 EUR

 

 

 

Cena velja za eno osebo. Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami.  

Ponudba - hotel AO Rhea Mesto odhoda
Cena s SPAR plus kartico
Popust s SPAR plus kartico Redna cena
2-dnevni izlet v Prago – odrasli; 9. 12. - 10. 12. Ljubljana, Celje, Maribor 109,90 EUR 10 % 122,00 EUR
2-dnevni izlet v Prago – otroci do 18. leta; 9. 12. - 10. 12. 104,90 EUR 10 %  116,50 EUR
2-dnevni izlet v Prago – odrasli; 16. 12. - 17. 12. 115,90 EUR   10 %  117,60 EUR
2-dnevni izlet v Prago – otroci do 18. leta; 16. 12. - 17. 12. 110,90 EUR 10 % 123,00 EUR

 

 

 

Cena velja za eno osebo. Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami. 

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE!

Ponudba vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu;
 • 1x nočitev z zajtrkom;
 • zunanje oglede po programu;
 • turistično spremljanje/vodenje;
 • organizacijo izleta;
 • cestnine, parkirnine, vstopne takse in DDV ter
 • prijavnino.

Obvezno doplačilo:

 • turistična taksa 3,00 EUR/osebo, ki se doplača na kraju samem.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 20,00 EUR;
 • ogled gradu Hradčany z lokalnim vodnikom v hrvaškem jeziku ter vstopnino 20,00 EUR/osebo, otroci do 18. leta 15,00 EUR/osebo;
 • enourna panoramska vožnja z ladjico 17,00 EUR/osebo, otroci do 18.leta 13,00 EUR/osebo;
 • večerno raziskovanje Prage 7,00 EUR/osebo.

Program:

Prvi dan:
Odhod avtobusa iz Slovenije ob 2.00. Vožnja po Avstriji proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic za različne predstave. Brez prave praške krače ali klobasic pač ne bo šlo … Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu, Karlovega mosta, in se uživali v prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka in si zagotovili, da se v mesto ob Vltavi še vrnemo ali prisluhnili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed pouličnih glasbenikov na mostu. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva. Predlagamo, da obiščete eno izmed slavnih pivnic kot so U Vejvode, U Medvidka ali pa U Fleku. Tako boste začutili duh, ki veje iz zgodb o Dobrem vojaku Švejku. Pozno popoldne sledi namestitev v hotelu. Nekaj prostega časa za kratek počitek ali skok pod tuš. Zvečer se odpravimo na večerno vožnjo in sprehod po mestu (doplačilo).

Drugi dan:
Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz najboljše perspektive. Prosti čas za zadnje nakupe ali obisk muzeja voščenih lutk Gervin ali pa novega muzeja čokolade v centru mesta. Malo po poldnevu se lahko odpravite z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu (doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik. Popoldne bomo Prago zapustili, se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urico po njej.

Hotel Olšanka Superior 4*: brezplačni Wi-Fi, bogat samopostrežni zajtrk, eno- ali dvoposteljnimi standardne sobe ter nekaj triposteljnih sob, nedavno so odprli svet savn, športni center s plavalnim bazenom in telovadnico ter široko paleto izbir gastronomije, vključno s 6 bari in restavracijami ter posebno vinsko trgovino, VinVin. Do najbližje postaje podzemne železnice Flora je okrog 10 min hoje. Zelena linija vas pripelje neposredno do postaje Mustek v središču. Središče je dosegljivo tudi z tramvajem in sicer z linijama 5, 9, ki vozita prav tako do postaje Mustek.

ALI

Hotel AO Rhea: leta 2019 je bil popolnoma obnovljen, vse sobe so opremljene z lastnim TWC in SAT TV,  samopostrežni zajtrk, brezplačni Wi-Fi. V hotelu je bar, ki je odprt 24h dnevno, v bližini je restavracija. V  bližini hotela se nahaja postaja tramvaja.

Vstopna mesta: 

 • Ljubljana: postajališče Dolgi Most ob 1:00;
 • Celje: parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 2:00;
 • Maribor: pred glavno avtobusno postajo ob 2:50.

Termini:

 • 9.12. do 10.12.2023
 • 16.12. do 17.12.2023

Odhodi:
Minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

Ugodnost velja na dan odhoda za razpisane termine. Za koriščenje Spar plus akcije je potrebno ob nakupu predložiti kartico.

Ugodnost velja na dan odhoda za razpisane termine. Akcijska cena velja do 1.12.2023. Po tem datumu se cena lahko spremeni. Informacijo o ceni preverite neposredno pri ponudniku storitve. Za koriščenje Spar plus akcije je potrebno ob nakupu predložiti kartico.

Ne spreglejte še več ponudb z ugodnostmi za imetnike SPAR plus kartice.

Za več informacij pišite na info@travelover.si ali pokličite na telefonsko številko 041 601 111.

Fotografije so objavljene z dovoljenjem ponudnika.

Imate vprašanje?

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

TraveLover d.o.o.

TraveLover d.o.o., Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 041 601 111
Facebook Klikni tukaj
Instagram Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.