Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Čarobni vikend v Budimpešti!

10 % popust s SPAR plus kartico

Večdnevni oddihVečdnevni oddih

Čarobni vikend v Budimpešti!

Budimpešta, prestolnica Madžarske, se v decembru prelevi v pravo pravljično deželo. Obiskovalce očara s svojimi osupljivimi arhitekturnimi dragulji, kot so Budimski grad, Parlament, Slavolok zmage in številne termalne kopeli. Medtem ko bomo raziskovali mestne znamenitosti, nas bodo spremljale dišeče stojnice s prazničnimi dobrotami, umetniškimi izdelki in darili za ljubljene. Adventni vikend v Budimpešti je priložnost, da se sprostimo, umaknemo od vsakodnevnega vrveža in se pustimo prevzeti prazničnemu duhu. Pridružite se nam in skupaj ustvarimo čarobne trenutke, ki jih boste še dolgo nosili v srcu.

Ponudba
Mesto odhoda
Cena s SPAR plus kartico
Popust s SPAR plus kartico Redna cena
2-dnevni izlet v Budimpešto - odrasli
Ljubljana, Celje, Slovenska Bistrica, Maribor, Murska Sobota 109,90 EUR 10 % 122,00 EUR
2-dnevni izlet v Budimpešto – otroci do 18. leta
104,90 EUR 10 % 116,50 EUR

 

 

 

Cena velja za eno osebo. Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami.  

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE!


Ponudba vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu;
 • 1x nočitev z bogatim samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni ali triposteljni sobi;
 • zunanje oglede po programu;
 • turistično spremljanje/vodenje;
 • organizacijo izleta;
 • cestnine, parkirnine, vstopne takse in DDV ter
 • prijavnino.

Obvezno doplačilo:

 • turistična taksa 3,00 EUR/osebo, ki se doplača na kraju samem.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 30,00 EUR;
 • panoramska vožnja z ladjico 17,00 EUR/osebo.

Program:

Prvi dan:
Jutranji odhod avtobusa iz Slovenije in nadaljevanje vožnje ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Madžarski prestolnici pravijo tudi lepotica ob Donavi, predvsem zaradi slikovite lege ter veličastne arhitekture, ki ji daje poseben pečat zlato obdobje mesta v drugi polovici 19. stoletja. Po prihodu se bomo najprej podali na peštansko stran mesta preko znamenitega Elizabetinega mostu. Vožnja do Trga Herojev, ki je lociran v čudoviti okolici slikovitega mestnega parka. Skok do zanimivega dvorca Vajahunyadi in prvega božičnega sejma. Sledi odhod proti strogemu mestnemu jedru in znameniti ulici Vaci, ki velja za srce mesta. Mestno središče je najlepše ravno v adventnem času, ko so stojnice polne klobasic, kuhanega vina, groga, darilc in drugega predbožičnega blaga. Sprehodili se bomo do Štefanovega trga in po želji obiskali notranjost bogato okrašene in elegantne Štefanove katedrale. Sledil bo prosti čas za samostojne oglede, kosilo, obisk stojnic in morda skok do nepozabne pokrite tržnice. Razveselili se bomo, ko se bodo prižgale lučke in bo adventno vzdušje na trgih in ulicah na višku. Zvečer namestitev v hotelu in nočitev.

Drugi dan:
Po samopostrežnem zajtrku imamo najprej možnost, da si mesto ogledamo še z druge perspektive. Odpravimo se na panoramsko vožnjo z ladjico (doplačilo), od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello… Sledil bo »skok« čez reko na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača, od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Nekaj prostega časa za kosilo, skok da katerega izmed nakupovalnih centrov ali katerega izmed muzejev, nato pa se odpravimo počasi proti domu. Če bo rekonstrukcija slavne Citadelle že končana, si bomo privoščili še zadnji pogled na osvetljeno mesto. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.

Namestitev
Nameščeni bomo v A&O Budapest City, ki je bil popolnoma obnovljen v času Covid epidemije. Sobe so dvoposteljne s TWC in SAT TV. Gostom je na voljo 24 ur odprta recepcija in snack bar. V celotnem hotelu je na voljo brezplačni WiFi. Centralna lokacija omogoča potnikom odkrivanje bogatega božičnega dogajanja, bogate kulinarične ponudbe in nočnega življenja. Židovski del, ki je srce nočnega dogajanja je oddaljen cca. 5 min. Najbližja postaja podzemne železnice Oktogon je oddaljena 500m, Blaha Lujza postaja po 550 m.

Vstopna mesta: 

 • Ljubljana: postajališče Dolgi Most ob 4:00;
 • Celje: parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 5:00;
 • Slovenska Bistrica: bencinska črpalka OMW pri Sparu ob 5:25;
 • Maribor: pred glavno avtobusno postajo na Minski ulici ob 5:50;
 • Murska Sobota: parkirišče pred nakupovalnim centrom Tuš na Bakovski ulici ob 6:30.

Termini:

 • 9.12. do 10.12.2023
 • 16.12. do 17.12.2023

Odhodi:
Odhod iz posameznega vstopnega mesta se izvede pri najmanj 25 prijavljenih potnikih.
Minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

Ugodnost velja na dan odhoda za razpisane termine. Akcijska cena velja do 1.12.2023. Po tem datumu se cena lahko spremeni. Informacijo o ceni preverite neposredno pri ponudniku storitve. Za koriščenje Spar plus akcije je potrebno ob nakupu predložiti kartico.

Ne spreglejte še več ponudb z ugodnostmi za imetnike SPAR plus kartice.

Za več informacij pišite na info@travelover.si ali pokličite na telefonsko številko 041 601 111.

Fotografije so objavljene z dovoljenjem ponudnika.

Imate vprašanje?

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

TraveLover d.o.o.

TraveLover d.o.o., Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 041 601 111
Facebook Klikni tukaj
Instagram Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.