Dnevni izletiDnevni izleti

Arboretum Volčji Potok

15 % popust s SPAR plus kartico

Dnevni izletiDnevni izleti

Vstopnice za ogled Arboretuma Volčji Potok

Sprehodite se po 85 ha velikem Arboretumu Volčji Potok. Park krasi 5000 cvetov rododendronov in 5000 cvetov okrasnih lukov. Letošnja novost so Cvetlične iluzije - nič ni tako kot se zdi. Za mlajše pa so tu dinozavri in kiti v naravni velikosti, prostrano otroško igrišče …

Vabljeni v pomladni Arboretum Volčji Potok - vsak dan!

Več na www.arboretum.si

Ponudba Cena s SPAR plus kartico Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Vstopnica za odrasle 7,20 EUR 15 % 8,50 EUR
Vstopnica za predšolske otroke (od 3 let naprej) 3,40 EUR 15 % 4,00 EUR
Vstopnica za osnovnošolske otroke 5,10 EUR 15 % 6,00 EUR

 

 

 

Popust je možno uveljavljati le ob predložitvi SPAR plus kartice, izključno na prodajnih mestih Arboretuma Volčji Potok. Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristijo vsi družinski člani.

Delovni čas:

Od 1. aprila dalje je park odprt vsak dan - od 8.00 do 20.00 (tudi med vikendi in prazniki).

Najlepši vrtnični vikend v letu, 15. in 16. junij 2019

Vrtnica, roža tisočerih sort in stoterih vrst, ki vedno znova očara bodisi z obliko cveta ali vonjem. V zadnjih letih so ji namenili veliko pozornosti in novih površin. Prepričani so, da vas bo podoba rožnih vrtov v parku prepričala. Od junija dalje pa vse do pozne jeseni bo v Zgornjem in Spodnjem rozariju ter na Kongresnem griču cvetelo preko 1000 sort vrtnic.

Vabljeni v Arboretum Volčji Potok, kjer bodo vrtnice ta vikend na vrhuncu cvetenja. Tisoči grmičkov, grmov in popenjavih vrtnic niso le paša za oči in nos, temveč celostno doživetje, ki prevzame človeka v celoti.

Pridite z odprtimi očmi, odprtim nosom, odprto dušo in se jim pustite zapeljati! Ko se prepustite čarom rožnega vrta, ki se kopa v cvetju in vonju, boste prestopili v svet, ki ga še ne poznate.

Razstave

Ob otroškem igrišču so postavljeni kiti in dinozavri v naravni velikosti ter dežela pravljičnih junakov. V steklenjakih pri pristavi sta stalni razstavi kaktusov in orhidej. V tem tednu pa so v steklenjaku ponovno poleteli tropski metulji. Razstave, ki smo jih pripravili v sodelovanju z drugimi kulturnimi ustanovami: Dolina miru in Arboretum Volčji Potok ob 100. obletnici rojstva Franceta ŠtiglicaFerry Souvan - 100 let ter Pod lupo z zbirko UGM: Hortenzije v Arboretumu Volčji Potok. V Galeriji Janeza Boljka je na ogled nova slikarska razstava Z akvarelom po letnih časih. 

CVETLIČNE ILUZIJE

15. marec-31. oktober 2019, Galerija pod arkadami, park

Res verjamete svojim očem? Je tisto kar vidite res resnično? Ali pa morda le izgleda tako? Živimo v svetu iluzij in v Arboretumu Volčji Potok se boste lahko na lastne oči prepričali, da vam oči včasih lažejo. Razstava cvetličnih iluzij pričakuje vaše presenečene poglede od 15. marca dalje. 

RAZSTAVA KAKTUSOV

9. marec-3. november 2019, steklenjak pri pristavi

V Arboretumu si lahko ogledate edinstveno razstavo kaktusov, ki vključuje preko 1000 rastlin iz zbirke Dušana Hrovatina. Posebnost zbirke je v raznovrstnosti primerkov in njihovi starosti, tako da vas razstava zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Najstarejši primerek v rastlinjaku ima že petdeset let. Poleg kaktusov rastlinjak ponuja sočnice, čebulnice, mlečke, tilandsije, kristate, bulbe in žive kamenčke. Slednji slovijo po zmožnosti prikrivanja - so kameleoni v svetu rastlin, saj se njihova barva prilagodi barvi okolice. 

RAZSTAVA ORHIDEJ

9. marec-3. november 2019, steklenjak pri pristavi

Orhideje so v zadnjih dveh desetletjih postale splošno razširjene lončnice. Raznovrstnost barv in oblik navdušuje ljubitelje teh tropskih lepotic. Raznolikost na domači okenski polici je le drobec pestrosti rastlinske družine, ki ji pripisujejo več kot 30.000 vrst. Uspevajo v vseh delih sveta, razen na Antarktiki ter v večni zimi visokogorja. Mnogih vrst ne moremo gojiti doma, saj potrebujejo posebno tropsko klimo, ki pa jo lahko zagotovimo le v rastlinjakih. V Arboretumu smo pripravili zbirko zanimivih orhidej, ki je na ogled v steklenjaku ob pristavi.

DINOZAVRI

1. marec-24. november 2019, otroško igrišče

Glasno rjovenje in velikanske izumrle živali se tudi letos sprehajajo po zelenicah v bližini otroškega igrišča. Naj vas rjovenje ne prestraši. Naših 13 dinozavrov je prav prijaznih. Skozi leta so se udomačili, postali krotki in se najraje družijo z otroki. Pa ste prepričani, da že vse veste o teh skrivnostnih vretenčarjih? Morda pa izveste kaj novega, če jih pridete obiskat.

 

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

ARBORETUM VOLČJI POTOK

ARBORETUM VOLČJI POTOK, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 01 831 23 45
Facebook Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.