Dnevni izletiDnevni izleti

Arboretum Volčji Potok

20 % popust s SPAR plus kartico

Dnevni izletiDnevni izleti

Vstopnice za ogled Arboretuma Volčji Potok

Preživite najlepši dan v Arboretumu Volčji Potok!

Vrtnice, največji rozarij v Sloveniji več kot 900 sort vrtnic, tropski metulji, naj otroško igrišče, dinozavri in kiti v naravni velikosti …

85 hektarjev - 3500 vrst dreves in grmovnic - 2.000.000 tulipanov

Ponudba Cena s SPAR plus kartico Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Vstopnica za odrasle 6,80 EUR 20 % popust 8,50 EUR
Vstopnica za predšolske otroke (od 3 let naprej) 3,20 EUR 20 % popust 4,00 EUR
Vstopnica za osnovnošolske otroke 4,80 EUR 20 % popust 6,00 EUR

 

 

 

Popust je možno uveljavljati le ob predložitvi SPAR plus kartice, izključno na prodajnih mestih Arboretuma Volčji Potok. Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristijo vsi družinski člani.

 

 

 

V Arboretumu se vedno dogaja kaj novega

Obiskovalcem poleg izobraževalnih vsebin nudijo tudi možnost aktivnega in ustvarjalnega preživljanja prostega časa. V parku preko celega leta prirejajo različne prireditve, ki so namenjene obiskovalcem vseh starostnih skupin. Še posebno veseli so, če jih obiščejo mlade družine, ki želijo v Arboretumu preživeti prosti čas in se učiti novih stvari. Preverite, kaj so pripravili za vas!


Dinozavri, 17. 3. - 25. 11. 2018

Dinozavri, izumrli vretenčarji, ki vedno znova burijo našo domišljijo. Po zimskem lepotnem spancu so pripravljeni, da se ponovno postavijo na ogled na zelenicah parka. Naj vas rjovenje najstrašnejših 13 v neposredni bližini otroškega igrišča ne prestraši. V Arboretumu se nadvse dobro počutijo, zato vam zagotavljamo, da se jim lahko brez skrbi približate. Vabljeni, da jih spoznate ali osvežite lanska znanstva!

Razstava kaktusov, 10. 3. - 4. 11. 2018

V Arboretumu si lahko ogledate edinstveno razstavo kaktusov, ki vključuje prek 1000 rastlin iz zbirke Dušana Hrovatina. Posebnost zbirke je v raznovrstnosti primerkov in njihovi starosti, tako da vas razstava zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Najstarejši primerek v rastlinjaku ima že petdeset let. Poleg kaktusov rastlinjak ponuja sočnice, čebulnice, mlečke, tilandsije, kristate, bulbe in žive kamenčke. Slednji slovijo po zmožnosti prikrivanja - so kameleoni v svetu rastlin. Njihova barva se prilagodi barvi neposredne okolice.

Razstava orhidej, 10. 3. - 4. 11. 2018

Orhideje so v zadnjih dveh desetletjih postale splošno razširjene lončnice. Raznovrstnost barv in oblik navdušuje ljubitelje teh tropskih lepotic. Raznolikost na domači okenski polici je le drobec pestrosti rastlinske družine, ki ji pripisujejo več kot 30.000 vrst. Uspevajo v vseh delih sveta, razen na Antarktiki ter v večni zimi visokogorja. Mnogih vrst ne moremo gojiti doma, saj potrebujejo posebno tropsko klimo, ki pa jo lahko zagotovimo le v rastlinjakih. V Arboretumu smo pripravili zbirko zanimivih orhidej, ki je na ogled v steklenjaku ob pristavi.

Razstava tropskih metuljev, 19. 5. 2018 - 23. 9. 2018

V steklenjaku pri pristavi bodo tudi letos poplesavali krhki in graciozni tropski metulji. Opazovali boste lahko razvojne stopnje njihove popolne preobrazbe. Barve, vzorci in edinstvenost vrst kot so morfo, sovjeoki metulj, pisanček ali monarh, vas bodo ponesle v eksotični svet.

Mesec vrtnic, 1. 6. 2018 - 30. 6. 2018

Vrtnica, roža vredna poklona. V Arboretumu smo zadnja leta posvetili veliko časa in znanja preoblikovanju obstoječega rozarija in oblikovanju novega. Tudi če niste ljubitelj vrtnic, vas bo podoba parka v tem času zagotovo navdušila. Vrtnice vas bodo očarale s svojim vonjem, zato se boste težko uprli pogledu nanje. Pustite se jim zapeljati v Zgornjem in Spodnjem rozariju ter na Kongresnem griču. V zbirki Arboretuma Volčji Potok boste našli 930 sort vrtnic.

Velikani morskih globin, 1. 1. - 31. 12. 2018

Razstava, na kateri se boste iz oči v oči srečali z morskimi velikani. V parku je razstavljenih več kot 10 kitov v naravni velikostinajdaljši med njimi merijo skoraj 25 metrov. Za razliko od dosedanjih razstav na temo živali je bila ta v celoti izdelana v Arboretumu in je vsebinsko izčrpnejša. Sorodne postavitve smo do sedaj lahko videli na Islandiji, v Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike.

Da bi obiskovalcem približali skrivnostno življenje največjih živečih sesalcev, so v naravni velikosti izpostavili predvsem tiste kite, ki živijo v Sredozemlju in zaidejo tudi v Jadransko morje. Obenem bi radi vzbudili zavedanje o reševanju morskega okolja in ogroženosti kitov. Na razstavi tako lahko vidite brazdastega in grbastega kita, kita glavača, veliko pliskavko, navadnega progastega delfina, navadnega delfina, okrogloglavega ali Rissovega delfina ter mrko pliskavko. Poleg naštetih so na ogled tudi orke, mala orka, srce in možgani, kitje repne plavuti ter kit glavač, ki nastopa v slavnem romanu Moby Dick.

Pri pripravi razstave sta sodelovala tudi Prirodoslovni muzej Slovenije in Morigenos, slovensko društvo za morske sesalce.


Delovni čas:

Park je odprt vsak dan, od 8.00 do 20.00 ure (tudi med vikendi in prazniki).

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

ARBORETUM VOLČJI POTOK

ARBORETUM VOLČJI POTOK, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 01 831 23 45
Facebook Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.