Dnevni izletiDnevni izleti

Arboretum Volčji Potok

15 % popust s SPAR plus kartico

Dnevni izletiDnevni izleti

Vstopnice za ogled Arboretuma Volčji Potok

Sprehodite se po 85 ha velikem Arboretumu Volčji Potok. V marcu in začetku aprila bo zacvetelo pol milijona narcis , 200.000 dvoletnic, 50 sort magnolij. Za mlajše pa so tu dinozavri in kiti v naravni velikosti, prostrano otroško igrišče …

Vabljeni v pomladni Arboretum Volčji Potok - vsak dan!

Več na www.arboretum.si

Ponudba Cena s SPAR plus kartico Popust s SPAR plus kartico Redna cena
Vstopnica za odrasle 7,20 EUR 15 % 8,50 EUR
Vstopnica za predšolske otroke (od 3 let naprej) 3,40 EUR 15 % 4,00 EUR
Vstopnica za osnovnošolske otroke 5,10 EUR 15 % 6,00 EUR

 

 

 

Popust je možno uveljavljati le ob predložitvi SPAR plus kartice, izključno na prodajnih mestih Arboretuma Volčji Potok. Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristijo vsi družinski člani.

Delovni čas:
Park je odprt vsak dan - od 8.00 do 18.00 (tudi med vikendi).

Od 1. aprila dalje je park odprt vsak dan - od 8.00 do 20.00 (tudi med vikendi in prazniki).

 

SPOMLADANSKA RAZSTAVA CVETJA IN TULIPANOV

13. april-5. maj 2019, park

Ste že pozabili, kako čudovita so neskončna polja barvitih tulipanov? Vabimo vas, da si osvežite spomin in zakorakate med gredice na katerih bo zacvetelo več kot 350 sort tulipanov. Prvi bodo na ogled že v prvi polovici aprila.

Med 27. aprilom in 2. majem bosta razstavo cvetja in tulipanov dopolnila vrtnarski sejem, sejem vrtne opreme in sejem domače obrti, kjer boste ljubitelji vrta zagotovo našli kaj zase.

RAZSTAVA CVETJA, VRTNARSTVA IN VRTNE OPREME

27. april-2. maj 2019, park in šotor v bližini vrtnega centra

Vsako leto z nestrpnostjo pričakujemo vrtnarski sejem. Spomladanska razstava cvetja in domiselni aranžmaji florističnih mojstrov namreč porodijo ideje, ki nas vabijo k urejanju doma in vrta. Tudi letos boste lahko opazili nove kombinacije rastlin in dobili navdih za prenovo okolice doma. Na vrtnarskem sejmu, sejmu vrtne opreme in domače obrti pa lahko najdete vse potrebno, da bo izvedba novih zamislic povsem preprosta.

CVETLIČNE ILUZIJE

15. marec-31. oktober 2019, Galerija pod arkadami, park

Res verjamete svojim očem? Je tisto kar vidite res resnično? Ali pa morda le izgleda tako? Živimo v svetu iluzij in v Arboretumu Volčji Potok se boste lahko na lastne oči prepričali, da vam oči včasih lažejo. Razstava cvetličnih iluzij pričakuje vaše presenečene poglede od 15. marca dalje. 

RAZSTAVA KAKTUSOV

9. marec-3. november 2019, steklenjak pri pristavi

V Arboretumu si lahko ogledate edinstveno razstavo kaktusov, ki vključuje preko 1000 rastlin iz zbirke Dušana Hrovatina. Posebnost zbirke je v raznovrstnosti primerkov in njihovi starosti, tako da vas razstava zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Najstarejši primerek v rastlinjaku ima že petdeset let. Poleg kaktusov rastlinjak ponuja sočnice, čebulnice, mlečke, tilandsije, kristate, bulbe in žive kamenčke. Slednji slovijo po zmožnosti prikrivanja - so kameleoni v svetu rastlin, saj se njihova barva prilagodi barvi okolice. 

RAZSTAVA ORHIDEJ

9. marec-3. november 2019, steklenjak pri pristavi

Orhideje so v zadnjih dveh desetletjih postale splošno razširjene lončnice. Raznovrstnost barv in oblik navdušuje ljubitelje teh tropskih lepotic. Raznolikost na domači okenski polici je le drobec pestrosti rastlinske družine, ki ji pripisujejo več kot 30.000 vrst. Uspevajo v vseh delih sveta, razen na Antarktiki ter v večni zimi visokogorja. Mnogih vrst ne moremo gojiti doma, saj potrebujejo posebno tropsko klimo, ki pa jo lahko zagotovimo le v rastlinjakih. V Arboretumu smo pripravili zbirko zanimivih orhidej, ki je na ogled v steklenjaku ob pristavi.

DINOZAVRI

1. marec-24. november 2019, otroško igrišče

Glasno rjovenje in velikanske izumrle živali se tudi letos sprehajajo po zelenicah v bližini otroškega igrišča. Naj vas rjovenje ne prestraši. Naših 13 dinozavrov je prav prijaznih. Skozi leta so se udomačili, postali krotki in se najraje družijo z otroki. Pa ste prepričani, da že vse veste o teh skrivnostnih vretenčarjih? Morda pa izveste kaj novega, če jih pridete obiskat.

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

ARBORETUM VOLČJI POTOK

ARBORETUM VOLČJI POTOK, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 01 831 23 45
Facebook Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.