Večdnevni oddihVečdnevni oddih

4-dnevni izlet v Auschwitz in Krakov!

35 % popust s SPAR plus kartico

Večdnevni oddihVečdnevni oddih

4-dnevni izlet v Auschwitz in Krakov!

Krakov, Poljska

V stari poljski prestolnici pravijo, da s septembrom pride Zlate jesen. Morda je to zaradi stabilnega vremena najbolj primeren čas za obisk tega bisera srednje Evrope. Nepozabni kraljevi dvorec Wawel nad romantično Wislo, elegantna grajska ulica s pouličnimi umetniki, pokrita tržnica z bogato izbiro jantarja in drugega nakita, Univerza na kateri je študiral Nikolaj Kopernik, uličice na katerih so snemali legendarni film Schindlerjev seznam. Poleg starega dela mesta je na listi Unesca tudi bližnji slavni rudnik soli Wielicka. Izkoristite tudi pestro kulinarično ponudbo in bogato kulturno dogajanje v jazz, rock in drugih klubih.

Ponudba
Cena s SPAR plus kartico
Popust s SPAR plus kartico
Redna cena

Zloglasni Auschwitz in kraljevi Krakov 28.10 – 31.10.2022

159,90 EUR 35 % 239,00 EUR
Zloglasni Auschwitz in kraljevi Krakov 3.11 – 6.11.2022 149,90 EUR 35 % 229,00 EUR

 

 

 

 

*Cena velja za eno osebo. Ugodnosti se ne seštevajo in ne veljajo skupaj z drugimi morebitnimi akcijami in popusti.

 

Podrobnosti in višino popusta za otroka do 18. leta preverite na https://travelover.si/namestitve/izleti/krompirjve-pocitnice-v-krakowu/

Ponudba vključuje:

  • organiziran izlet v Krakov in Auschwitz,
  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu (iz LJ, MB ali CE),
  • 2x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC hotela System 3*,
  • cestne pristojbine in parkirnine,
  • zunanji ogledi po programu,
  • slovensko turistično spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta.
  • Prijavnina vključena v ceno.

Možna doplačila:

•    Enoposteljna soba – 45 €/osebo
•    Rudnik soli Wieliczka z lokalnim vodnikom 33 € na osebo, otroci do 18 leta 27 €
•    Kraljevi grad Wawel z Zigmunodovim zvonom 13 €, otroci do 18 leta 10 €
•    Muzej Auschwitz Birkenau (lokalni vodnik) – 21 €, otroci do 18 leta 14 €

Program

Prvi dan

Odhod v večernih urah iz Ljubljane.

Drugi dan

Nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor prispemo v dopoldanskih urah. Ogled stare poljske prestolnice bomo pričeli predvidoma pred staro trdnjavo Barbakan in ostanki mestnega obzidja s slavnostnimi mestnimi vrati. Spoznali bomo znamenitosti elegantnih ulic Florianske in Grajske ter se ustavili na očarljivem glavnem mestnem trgu, kjer se bomo čudili slavni pokriti tržnici, mestnem stolpu, starodavni Marijini cerkvi in spomeniku Adama Mickiewicza. Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer stoji že tisočletje kraljevi istoimenski grad. Z lokalnim vodnikom (doplačilo) se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare, povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Zvečer bo čas, da spoznate nočno življenje mesta. Nočitev.

Tretji dan

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka (doplačilo), ki je od mesta oddaljen okrog 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na poljskem. Nekdanje rove so spremenili v pravcato galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina in lokalni miti ter zgodbice. Videli boste podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda boste srečali tudi jamske škrate. Popoldne lahko izkoristite za lastne oglede slikovitega mesta. Ponuja odlične možnosti nakupov, saj je znano kot ena izmed prestolnic izdelave nakita iz srebra in jantarja. Obiščete lahko katerega izmed številnih muzejev, galerij ali zanimivih lokalov. Lahko pa popoldne izkoristite za spoznavanje poljske kulinarike. Po želji se odpravimo tudi v nekdanji židovski del mesta, kjer začutimo boemski utrip in se sprehodimo med številnimi zanimivimi spomeniki, galerijami in gostinskimi lokali. Morda se za popestritev skupaj odpravimo do katerega izmed znamenitih lokalov na kavico ali šilce vodke. Nočitev, če ostane kaj časa.

Četrti dan

Po zajtrku se bomo odpravili proti mestecu Oswiecim, ki leži dobro uro vožnje iz mesta. Tam boste imeli možnost (lokalni vodnik) obiskati muzej najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau, kjer je med drugo svetovno vojno izgubilo življenje več kot 1,5 mio ljudi. Po ogledu srhljivega kraja se bomo odpravili po isti poti nazaj proti domu, kamor bomo prispeli kakšno uro po polnoči.

Namestitev:

Hotel WM System se nahaja okrog 5 km od centra mesta. S centrom je povezan z lokalnim mestnim prevozom. Trenutno stane vozovnica v eno smer 4 PLN (0,9 €). Ena linija povezuje hotel z gradom Wawel, druga vas zapelje neposredno do Glavne železniške postaje in slavnega nakupovalnega centra Galeria Krakowska. Taksi prevoz vam lahko naročijo na recepciji in do centra vas pripelje za cca. 35 PLN (8 €). Sobe so opremljene za lastnim TWC, brisačami in fenom za lase ter brezplačnim WiFi-jem. Zajtrki so samopostrežni: šunka, sir, hrenovke, kuhana in pečena jajca, solate, kruh, corn flakes in drugi kosmiči, mleko, jogurti, čaj, kava in sokovi. V hotelu je restavracija z barom ter v nočnem času avtomat za pijače. Na recepciji je možno zamenjati denar in prejeti zemljevid mesta. V neposredni bližini je dobro založen supermarket s široko ponudbo hrane in pijače.

Odhodna mesta:

  • Ljubljana – parkirišče Dolgi most ob 22.00,
  • Celje – parkirišče pred dvorano Zlatorog ob 23.00
  • Maribor – pred glavno avtobusno postajo ob 23.45.

Minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

Za več informacij in rezervacije pišite na info@travelover.si ali pokličite 041 601 111.

 

Imate vprašanje?

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

TraveLover d.o.o.

TraveLover d.o.o., Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 041 601 111
Facebook Klikni tukaj
Instagram Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.