PrireditvePrireditve

3. Zimski festival - Festival Ljubljana

10 % popust s SPAR plus kartico

PrireditvePrireditve

Za 3. Zimski festival, ki bo potekal od 2. 2. 2019 do 6. 2. 2019 boste s SPAR plus kartico vstopnice lahko kupili 10 % ceneje!

Mirno februarsko vzdušje, ko od zadnjega praznovanja preteče ravno dovolj časa, da smo spet pripravljeni na naslednje, bo že tretje leto zapored razburkal Zimski festival z velikimi glasbenimi zvezdami. Na uvodnem koncertu z Orkestrom Slovenske filharmonije boste lahko prisluhnili delom kultnih skladateljev 20. stoletja, začinjenim z gledališkim vložkom priznanega literata Borisa A. Novaka. Sledil bo koncert opernih arij s Joséjem Curo, ki bo ob Elviri Hasanagić in Moniki Bohinec nastopil kot tenorist in dirigent. Za konec bo festival ponudil še nastop kraljeve vokalne zasedbe The Queen's Six, ki redno nastopa za člane kraljeve družine, nastopila pa je celo na poroki princa Harryja in Meghan Markle.

Tišina, prosim! – Prisluhnite kultnim delom 20. stoletja

2. 2. ob 19.00, Dvorana Marjana Kozine, Slovenska filharmonija

Provokativni naslov, katerega celotni pomen se bo razodel šele na koncertu, napoveduje večer kultnih del skladateljev 20. stoletja, R. Straussa, B. A. Zimmermana, H. Biberja, I. Xenakisa in G. Ligetija. Inovativni program otvoritvenega koncerta 3. Zimskega festivala bo še dodatno zaznamoval gledališki vložek izpod peresa priznanega literata Borisa A. Novaka. Ob Orkestru Slovenske filharmonije, ki je koproducent dogodka, bo nastopila izvrstna mlada izraelska sopranistka Rinnat Moriah, ki najraje prepeva dela, ki ji dajejo svobodo, da iz njih naredi nekaj svojega. Orkester bo vodil Gregor Mayrhofer, asistent Simona Rattla

Operne arije s karizmatičnim Joséjem Curo

4. 2. ob 19. uri, Grand hotel Union, Unionska dvorana

Sloviti argentinski tenorist José Cura se bo v Ljubljani predstavil v dvojni vlogi, kot pevec in dirigent. Cura, ki je znan predvsem po svojem izraznem in odločnem tenorju, je po izobrazbi sicer skladatelj in dirigent, s petjem se je začel ukvarjati povsem po naključju. Umetnik zase trdi, da je rezultat vsega, kar zna, in meni, da več ko znaš, več možnosti imaš, da nastop uspešno izvedeš. Karizmatični tenorist se najbolje počuti v vlogi Otella in tudi sicer slovi predvsem po interpretacijah Verdijevih opernih junakov. Na koncertu opernih arij se bo predstavil z romantičnim programom, ki mu je pisan na kožo. Ob njem bosta nastopili Elvira Hasanagić, stalna članica Državnega opernega gledališča v Dresdnu, in Monika Bohinec, solistka Državne dunajske opere. Pevce bo spremljal Simfonični orkester SNG Maribor, ki ga bo poleg Cure vodil Simon Krečič.

S kraljeve poroke v Unionsko dvorano

6. 2. ob 19. uri, Grand hotel Union, Unionska dvorana

Kraljeva a cappella zasedba Queen's Six bo po številnih uspešnih mednarodnih turnejah prvič nastopila tudi pri nas. Sekstet, ki je bil ustanovljen ob 450. obletnici ustoličenja kraljice Elizabete I., redno nastopa pred člani kraljeve družine, zapeli so celo na poroki princa Harryja in Meghan Markle. Znani so po raznovrstnem repertoarju, ki zajema vse od cerkvenih in ljudskih pesmi do popa. Njihovi nastopi so začinjeni s humorno noto. Na ljubljanskem koncertu se bodo predstavili z raznovrstnim programom, nedvomno pa bodo navdušili s priredbo vsem dobro znane skladbe Thriller, ki poudarja ne le briljantni pop vokal enega njihovih tenorjev, temveč tudi beatboxanje njihovega baritonista. Prisluhnite jim na zimskem koncertu in nikar ne hitite domov, saj se pevci zelo radi po koncertu podružijo z obiskovalci.

Za imetnike SPAR Plus kartice so vstopnice za dogodke 3. Zimskega festivala do 1. 2. 2019 na voljo 10 % ceneje. Koda za popust je ZIMSKIFESTIVAL. Pred vpisom kode najprej označite »ZF – 10 % popust«, nato vpišite kodo ZIMSKIFESTIVAL.

Zagotovite si najboljše sedeže!

Dogodki 3. Zimskega festivala

Ponudba Popust s SPAR plus kartico
Vstopnice za predstave v okviru 3. Zimskega festivala v času
od 2. 2. 2019 do 6. 2. 2019*
10 %

 

 

 

* Vstopnice za predstave v okviru 3. Zimskega festivala lahko s SPAR plus kartico kupite 10 % ceneje na blagajni Križank ali s promocijsko kodo za popust na strani www.ljubljanafestival.si.Popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo z ostalimi morebitnimi popusti in akcijami ter ne veljajo na dan prireditve.

Več informacij je na voljo na www.ljubljanafestival.siblagajna@ljubljanafestival.si, krizanke@eventim.si ali telefonski številki   01 241 60 26.

Imate vprašanje?

Na prodajnem mestu partnerja pokažite SPAR plus kartico in zahtevajte popust!

Z eno SPAR plus kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

Festival Ljubljana

Festival Ljubljana, Trg francoske revolucije 1, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon +386 (0)1/241 60 00
Facebook Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.