Večdnevni oddihVečdnevni oddih

3-dnevni izlet v Cinque Terre, Parmo in Mantovo!

19 % popust s SPAR plus kartico

Večdnevni oddihVečdnevni oddih

3-dnevni izlet v Cinque Terre, Parmo in Mantovo!

Slikovite ribiške vasice nacionalnega parka Pet dežel

Obiščite slikovite ribiške vasice nacionalnega parka Pet dežel, ki je v poslednjih letih eno najbolj obiskanih območij čudovite Italije. Panoramske fotografije iz ladjice na vasice, romantična vožnja z vlakom po predorih med vasicami in ohranjene ozke in barvite ulice, navdušijo še tako zahtevnega gosta. Obiskali bomo tudi Parmo – rojstno mesto velikega skladatelja Verdija, ki velja za kulinarično prestolnico države in eno najlepših manjših mestec severne Italije – Mantovo. Pravijo, da je zgodnja jesen zaradi stabilnega vremena s prijetnimi temperaturami in manj vetra najbolj primeren čas za obisk enega najbolj slikovitih koščkov Italije.

Ligurija je italijanska dežela, ki obsega ozek pas ob sredozemskem morju. Njen najbolj slikoviti del je nacionalni park »CinqueTerre«, ki ga sestavljajo nekdanje slikovite ribiške vasice. Obiskovalce vedno znova navdušijo dih jemajoči razgledi, panoramske fotografije iz ladjic, romantična vožnja z vlakom po predorih med vasicami in ohranjene ozke in barvite ulice. Za dober kontrast obiščemo še kulinarično prestolnico Italije – Parmo, ki je hkrati rojstno mesto velikega skladatelja Verdija. Za konec obiščemo še eno najlepše ohranjenih srednjeveških mest Mantovo.

Ponudba
Mesto odhoda
Cena s SPAR plus kartico
Popust s SPAR plus kartico Redna cena
3-dnevni izlet v Cinque Terre – Pet dežel Ljubljana, Sežana/Nova Gorica 145,90 EUR 19 % 179,90 EUR

 

 

 

*Cena velja za eno odraslo osebo. Ugodnosti se ne seštevajo in ne veljajo skupaj z drugimi morebitnimi akcijami in popusti.

 

Ponudba vključuje:

 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah TWC,
 • prevoz po programu s turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine, vstopne takse in DDV,
 • turistično spremljanje po programu,
 • vožnja z vlakom /ali ladjico,
 • zunanje oglede
 • Prijavnina vključena v ceno.

* V primeru vremenskih razmer, ki ne omogočajo plutja ladjic, se obisk vasic Cinque Terre izvede v obe smeri z vožnjo z vlakom

* Zajtrki v Italiji so običajno preprosti: rogljiček ali kruh in namazi ter kava, čaj.

Možna doplačila ob prijavi:

 • Riziko odpovedi,
 • nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS,
 • enoposteljna soba 25,00 EUR na osebo,
 • Odhodno mesto Celje 20,00 EUR/osebo,
 • Odhodno mesto Maribor 25,00 EUR/osebo.

Možna doplačila vodniku na potovanju:

 • obisk sirarne 13,00 EUR-15,00 EUR/osebo.

Obvezno doplačilo - Turistična taksa ni vključena v ceno in se plača vodniku na potovanju 2,00 EUR na osebo. Potniki do 18 leta takse ne plačajo.

Program izleta:

Prvi dan

V poznih večernih urah odhod iz Slovenije.

Drugi dan

Vožnja po severni Italiji mimo Benetke, Padovo, Bologne do Ligurske obale. Obiskali bomo Porto Venere, kjer bomo opravili jutranji ogled, čas pa bo tudi za jutranjo kavico v mestecu, kjer je se je nekoč sprehajal in ustvarjal slavni lord Byron. Z ladjico bomo pot nadaljevali mimo vasic Cinqueterre – do največje izmed njih Monterosso. Sledila bo vožnja z vlakom/turističnim vlakom do sosednje Vernazze in kasneje še do Manarole. V vasicah bo  dovolj prostega časa za nakupe, lastne sprehode, fotografije in spoznavanje odlične ligurske kulinarike. Zvečer se z vlakom odpravimo do La Spezie, kjer se ponovno vkrcamo na avtobus, ki nas odpelje do hotela, kjer bomo prenočili.

Tretji dan

Po zajtrku vožnja do centra Parme. Parma velja za spomenik dobrega življenja. Sprehodili se bomo po mestu in videli: operni hišo, ki so jo zgradili v času Napoleonove prevlade v Evropi, ko se je poskrbelo za kulturo in dobre cestne povezave. Opera je bila dokončana 1829 in od takrat  gostujejo tam najboljši solisti vsega sveta. Tu so prvič uprizorili Verdijevi operi Traviato in Rigoletta, med vrhunce pa štejejo leto 1872, ko sta si Verdijevo Aido ogledala celo waleški princ in danska kraljica. Ustavili se bomo pri mestni katedrali Duomo s škofovsko palačo in krstilnico ter na trgih Garibaldi ter Pace. Morda bo največji vtis na nas naredila Piazza della Pilotta z velikim muzejsko gledališkim kompleksom. Morda bo čas tudi, da obiščemo kakšno sirarno, kjer izdelujejo slavni parmezan (doplačilo). Iz Parme se bomo odpravili v ljubko Mantovo. Mesto je bilo nekoč eno najbogatejših mest severne Italije in je bilo vrhunsko utrjeno. Iz treh strani ga še danes obdaja voda, najbolj pa navduši lepo ohranjen renesančni karakter mesta. Sprehodili se bomo po glavnem trgu, trgu Sordello in trg Mantegna. Čas za zadnje nakupe ali pozno kosilo/zgodnjo večerjo. Pozno popoldne se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Vstopna mesta:

 • Maribor avtobusna postaja na Mlinski ob 21:15;
 • Celje parkirišče izpred dvorane Zlatorog ob 22:00 uri;
 • Ljubljana - parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 23:00 uri; 
 • Sežana - izpred hotela Safir ob 23:55 uri;
 • Nova Gorica – ob 23:55.

Termini:

 • 23.9.-25.9.22 – možen vstop v Sežani,
 • 7.10.-9.10.22 –  možen vstop v Novi Gorici.

Odhodi:

Termini odhodov so od 23. 9. 2022 do 9. 10. 2022 iz Maribora, Celja, Ljubljane in Sežane/Nove Gorice.

Podrobnosti in višino popusta za otroka do 18. leta preverite na https://travelover.si/namestitve/izleti/cinqueterre-parma-in-mantova/

Ugodnost velja na dan odhoda za razpisane termine do 9.10.2022

Za več informacij in rezervacije pišite na info@travelover.si ali pokličite 041 601 111.

Imate vprašanje?

Za več informacij pokličite 080 82 44 ali nam pišite.

Lokacija ponudnika

O ponudniku

TraveLover d.o.o.

TraveLover d.o.o., Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Spletna stran Klikni tukaj
Email Klikni tukaj
Telefon 041 601 111
Facebook Klikni tukaj
Instagram Klikni tukaj
Pišite ponudniku
Brezplačna številka 080 82 44. To je pa res en velik plus.